Randevu Hattı

0232 252 01 07 (pbx)

info@gaziemirtipmerkezi.com

Hasta Hizmetleri

Check Up

Check-Up Nedir? Sağlıklı bir bireyde sağlığın korunması, hastalık risklerinin ortaya çıkarılması ve kanser, diyabet, kalp damar hastalıkları ve benzeri pek çok ciddi sağlık sorunlarının erken teşhisi için uygulanan genel sağlık taraması uygulamasıdır.

Neden Check-Up Yaptırmalısınız? Modern Tıp'ta amaç, hastalık ortaya çıkmadan önce gerekli önlemler alarak, kişinin sağlıklı kalmasını sağlamaktır. Çünkü hastalık ortaya çıktıktan sonra hem tedavisi çok daha pahalı olmakta, hem de sağlık artık bir kez bozulmuş olmaktadır.

Çağımızın hastalıkları olan koroner arter hastalıkları, kanser, hipertansiyon ve pek çok diğer hastalıkta erken ve doğru tanı, hem yaşam süresi, hem de kalitesi açısından son derece büyük önem taşımaktadır. Ayrıca hiçbir belirti vermeden ve hastada hiçbir şikayete neden olmadan yıllarca sinsice seyreden, öte yandan beyin, kalp, böbrekler gibi hayati organlara da zarar veren hipertansiyon ve diyabet gibi hastalıklarda da yine erken dönem tanının ve düzenli tedavinin önemi büyüktür.

Check-up kimlere ne sıklıkta uygulanmalıdır? Check-up'ın, bir başka deyimle genel sağlık kontrolünün, hiçbir şikayet ve hastalığı olmayan tüm kişilere en az yılda bir, düzenli olarak yapılması önerilir. Ailesel risk faktörlerine ( Kanser, Koroner Arter hast. Vb) göre önerilen uygulama tekrar süresi değişebilir. Hamilelerde ve mevcut sağlık sorunları olan hastalarda araştırma amaçlı uygulanması önerilmez.

Check-up içeriği nasıl olmalıdır? Check-up uygulama içerikleri: Belirli yaş dönümlerine özel paket programlar (Çocuk-Menopoz-Prostat..vb) ve ailesel genetik geçişli hastalıklara özel tarama amaçlı programlar (Kanser, Kalp-Damar Hastalıkları) haricinde; Kişiye ait kişinin yaş, cinsiyet, risk faktörleri, hayat tarzı ve ailesindeki hastalık yüküne göre risk faktörlerinin belirlenmesi sonucunda ilgili fiziki muayenelerin ve gerekli görülen Laboratuar/Radyolojik testlerin tespiti ile size özel olarak hazırlanır. Erken teşhis ve sonucunda gidilebilecek doğru tedavi belirtildiği üzere; pek çok unsurun eksiksiz, güvenilir, başvuran kişiye ait özgün ayırıcı tanı değeri taşıyan bilimsel verileri ışığında; en kapsamlı ancak aynı zamanda en kısa ve en verimli şekilde ortaya konmasıyla mümkündür. Bir başka deyişle kişinin bireysel özellikleri gözetilmeksizin kalıplaşmış, standart, ya da "rutin" laboratuar analizlerine dayanılarak gidilecek bir Check-up programı uygulaması, kişilere yetersiz hizmet alımı ya da gereksiz maliyet olmaktan öteye gidemez.

Check up uygulaması ne kadar sürede gerçekleştirilir? Check-up programlarında size konusunda eğitimli Check-up hasta danışmanlarımız refakat eder ve onlar eşliğinde yapılacak işlemleriniz için 09.00-12.00 arası sadece 3 saatinizi ayırmanız yeterlidir.

Check-up randevunuza gelirken Daha önce yapılmış test ve diğer tetkik sonuçlarını beraberinizde getirin. Randevu günü olası fiziksel aktivite gerektirecek testler için rahat kıyafet ve ayakkabı ile gelin. Randevu günü en az 10-12 saat aç gelin.( Bu arada yalnızca su içebilirsiniz.)

Check-up sonuçlarınızı etkileyebilecek detaylara dikkat edin! Bayanlar için; Mensturasyon (Regl) döneminizin olmamasına, Herhangi bir vitamin mineral desteği kullanmamanıza, kullanıyor ise belirtmenize, Randevu günü öncesi alkol kullanmamanıza dikkat edin.

Mini Check-Up

Küçük Yaşta Yapılan Sağlık Taramalarıyla Çocukların Gelişimini Engelleyecek Hastalıkları Önceden Fark Ederekerken Tanıve Teşhisle Tedavide Kolaylık Sağlanır.Çocuk Gelişiminde Takip Edilmesi Gereken Tüm Tetkikler Ve Muayene Check Up Paketimizde Mevcuttur.

Doktor Muayenesi Çocuk Muayenesi, Kulak Burun Boğaz Muayenesi

Gaita Mikroskopisi Dışkıda Parazit Tayini

Hemogram 18 Parametre Tam Kan Sayım

Tit Tam İdrar Tahlili

Hbsag, Antihbs, Anti- Hav Hepatit A Ve B Taraması

Yaş, Boy, Kilo Kontrolü Yaş, Boy, Kilo Değerlerinin Birbirine Orantılarının İncelenmesi

Akş Açlık Kan Şekerinin Ölçülmesi

Üre, Kreatinin Böbrek Fonksiyon Test

Total Ige Alerji Testi

Pa Akciğer Grafisi Göğüs Hastalıkları Temel Tanı Aracı

Tüm Batın Us Vücut İç Organlarının İncelenmesi

Sgot, Sgpt Karaciğer Hastalıklarının Tanısı

T. Biluribinler Sarılık Hastalıkları

Sedimentasyon İltihabi Hastalıklar

Aso, Crp, Rf Romatizma Hastalıklarının Tanısı

Serbest T3, Serbest T4, Tsh Hormon Testleri

Folik Asit, Vitamin B12 Vitamin Testleri

Ferritin, Demir( Serum), Anemi Hastalıkları

Standart Check-Up

Kanser Taraması

Cea ( Genel Kanser Tarama Testi) , Psa ( Prostat Testleri)

Romatizma Analizleri Aso ( Romatizmal Araştırma Testi), Crp (İnfeksiyon Tanısı İçin Test), Rf (Romatoid Artrit Tanısı İçin Test)

Cinsel Ve Bulaşıcı Hastalıklar

Anti-Hıv 1+2 ( Aids Testi), Hbsag (Hepatit B Hastalığının Tanısında Kullanılır.), Anti- Hbs (Bağışıklık Kontrolü)

Kansızlık Taraması

Hemogram (18 Parametre): ( Kan Sayımı Bulguları)

Lipid Profili

Total Lipid: (Kandaki Yağ Ve Kolesterol Oranlarını Belirler), Kolesterol Total ( Koroner Arter Hastalıklarının Tanısı İçin Önemli Test) Kolesterol Hdl, Kolesterol Ldl, Trigliserid ( Kandaki Yağ Oranının Tespitinde Etkilidir.)

Biyokimya Tahlilleri

Sedimentasyon (Akut Hastalıkların Tanısı İçin Test), Kan Şekeri, Üre, Tam İdrar Analizi, Sgot, Sgpt, Gama Glutamil Transferaz ( Böbrek, Karaciğer Ve Pankreas Kaynaklı Enzim Testi, Karaciğer, Kolon Ve Göğüs Kanseri Tanısı)

Görüntüleme Tetkikleri

Akciğer Grafisi (Akciğer Hastalıkları, Akciğer Tümörü Ve Zatürre Teşhisi İçin)

Kardiyografik Görüntüleme Hizmetleri

Ekg ( Kalp Hastalıkların Teşhisinde Kullanılır.)

Ultrasonik Görüntüleme

Tüm Batın Us( Tüm İç Organların Uzman Radyoloji Doktoru Tarafından Görüntülenmesi Ve Kum, Taş Ve Kist Oluşumunun Teşhisi), Jinekolojik Us (Kadınlarda Rahim Ve Yumurtalıkta Kist Ve Kanser Taraması),Tiroid Us (Guatr Teşhisi İçin Gerekli Test), Meme Us (Meme Hastalıkları Ve Tümörün Erken Teşhisi İçin Gereklidir.)

Uzman Doktor Muayeneleri

Dahiliye Uzman Doktoru, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzman Doktoru (Kadın Check Up Hastaları İçin ), Üroloji Uzman Doktoru(Erkek Check Up Hastaları İçin)

Tam Kapsamlı Checkup

Kanser Ve Tümör Tarama Testleri

Cea (Genel Kanser Tarama Testi), Ca 19-9 (Pankreatik Kanserler , Kolon Kanserleri Vb,), Psa (Prostat Kanseri İçin Gereklidir.), Bölgesel Us( Kanser Taraması İçin Gereklidir.)

Romatizma Taraması

Aso (Romatizmal Araştırma Testi), Crp (İnfeksiyonun Varlığını Gösterir), Rf (Romatoid Artirit Tanısı İçin Gereklidir.), Kalsiyum ( Kemik Erimesi Testi)

Cinsel Ve Bulaşıcı Hastalıkların Belirlenmesi

Anti- Hıv 1+2 (Aids Tarama Testi), Hbsag( Hepatit B Tanısı Testi), Anti- Hbs( Bağışıklık Sistemi Kontrol Testi), Anti- Hcv( Hepatit C Virüsü Tarama Testi)

Kansızlık Testi

Hemogram (18 Parametre),Demir (Fe)(Anemilerin Teşhisi,Demir Eksikliği Veya Fazlalığının Teşhisinde Kullanılır),Demir Bağlama( Fe B)(Demir Eksikliği Anemisinin Ölçümüne Yardımcı Testtir.

Lipid Taraması

Total Lipid(Kandaki Yağ Ve Kolesterol Oranını Belirler), Kolesterol Total (Koroner Arter Hastalığının Teşhisinde Önemlidir.),Kolesterol Hdl, Kolesterol Ldl, Kolesterol Vldl, Trigliserid Testi.

Biyokimya Tahlilleri

Sedimentasyon, Kan Şekeri (Glukoz), Üre, Tam İdrar Tahlili, Sgot, Sgpt, Gama Glutamil Transferaz (Ggt):( Böbrek, Karaciğer Ve Pankreastaki Enzimlerle İlgili Test, Karaciğer Hastalıkları, Kolon Ve Göğüs Kanserlerinin Tanısında Önemlidir.)

Mide Ve Bağırsaklarda Ülser Taraması

Hpsa ( Helicobacter Pylori ) ( Mide Hastalıklarına Yol Açan Bakterilerin Tespitinde Kullanılan Testtir.),Gaitada Gizli Kan ( Ggk) (Gizli İç Kanama Yada Mide Kanamasının Teşhisinde Kullanılır. (Ggk İsteğe Bağlıdır.), Ca19.9 (Mide, Bağırsak, Safra Kesesi Ve Pankreas Tarama Testi) (Risk Olması Durumunda Çalışılır.)

Radyolojik Görüntüleme Tetkikleri

Akciğer Grafisi (Akciğer Hastalıkları, Tümör Ve Zatürre, Verem Gibi Hastalıkların Tanısında Kullanılır.), Mammografi

Kardiyolojik Görüntüleme Tetkikleri

Ekg ( Kalp Krizi Teşhisi İçin Gereklidir.)

Ultrason Görüntüleme Tetkikleri

Tüm Batın Us( Tüm İç Organların Uzman Radyoloji Doktoru Tarafından Görüntülenmesi Ve Kum, Taş, Kist Gibi Oluşumların Teşhisinde Kullanır) Jinekolojik Us ( Kadınlarda Rahim Ve Yumurtalık Kanseri Taraması İçin Gereklidir.) , Tiroid Us , Meme Us

Uzman Doktor Muayenesi

Dahiliye Uzman Muayenesi, Kardiyoloji Muayenesi, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Muayenesi ( Kadın Check Up Hastaları İçin), Üroloji Uzman Doktoru Muayenesi (Erkek Check Up Hastaları İçin)

Vıp Asistan Paketi

Kanser Ve Tümör Taraması

Cea(Genel Kanser Tarama Testi) , Ca 125 (Yumurtalık Kanser Taraması İçin Geçerlidir),Psa (Prostat Kanseri İçin Gereklidir.), Bölgesel Us( Kanser Taraması İçin Gereklidir)

Romatizma Taraması

Aso (Romatizmal Araştırma Testi), Crp (İnfeksiyonun Varlığını Gösterir), Rf (Romatoid Artirit Tanısı İçin Gereklidir.), Kalsiyum ( Kemik Erimesi Testi)

Cinsel Ve Bulaşıcı Hastalıkların Belirlenmesi

Anti- Hıv 1+2 (Aids Tarama Testi), Hbsag( Hepatit B Tanısı Testi), Anti- Hbs( Bağışıklık Sistemi Kontrol Testi), Anti- Hcv( Hepatit C Virüsü Tarama Testi

Kansızlık Testi

Hemogram (18 Parametre),

Lipid Taraması

Total Lipid(Kandaki Yağ Ve Kolesterol Oranını Belirler), Kolesterol Total (Koroner Arter Hastalığının Teşhisinde Önemlidir.),Kolesterol Hdl, Kolesterol Ldl, Kolesterol Vldl, Trigliserid Test

Biyokimya Tahlilleri

Sodyum (Tansiyon Hastalıklarının Erken Tanısı İçin Önemlidir.), Potasyum (Tansiyon Hastalıklarının Erken Tanısı İçin Öenmlidir.), Klorür , Albumin, Sedimentasyon, Kan Şekeri, Üre, Tam İdrar Tahlili, Sgot, Sgpt, Gama Glutamil Transfera

Mide Ve Bağırsaklarda Ülser Taraması

Hpsa ( Helicobacter Pylori ) ( Mide Hastalıklarına Yol Açan Bakterilerin Tespitinde Kullanılan Testtir.),Gaitada Gizli Kan ( Ggk) (Gizli İç Kanama Yada Mide Kanamasının Teşhisinde Kullanılır. (Ggk İsteğe Bağlıdır.), Ca19.9 (Mide, Bağırsak, Safra Kesesi Ve Pankreas Tarama Testi) (Risk Olması Durumunda Çalışılır.)

Radyolojik Görüntüleme Tetkikleri

Akciğer Grafisi (Akciğer Hastalıkları, Tümör Ve Zatürre, Verem Gibi Hastalıkların Tanısında Kullanılır.), Mamografi Meme Us,Troid Us

Kardiyolojik Görüntüleme Tetkikleri

Ekg ( Kalp Krizi Teşhisi İçin Gereklidir.)

Ultrason Görüntüleme Tetkikleri

Tüm Batın Us( Tüm İç Organların Uzman Radyoloji Doktoru Tarafından Görüntülenmesi Ve Kum, Taş, Kist Gibi Oluşumların Teşhisinde Kullanır) Jinekolojik Us ( Kadınlarda Rahim Ve Yumurtalık Kanseri Taraması İçin Gereklidir.) , Tiroid Us , Meme Us

Doktor Muayeneleri

Dahiliye Uzman Muayenesi, Kardiyoloji Uzman Muayenesi, Kadın Hastalıkları Ve Doğum Uzman Muayenesi(Kadın Check Up Hastalarımız İçin), Üroloji Uzman Doktor Muayenesi (Erkek Check Up Hastaları İçin)